Om klubben2017-05-11T14:35:36+00:00

Vi är en förening för dig som äger en Forbinabåt.

Föreningen ska bland annat arbeta för medlemmarnas nytta och för glädje av sina båtar genom olika aktiviteter, och verka för ett samarbete mellan medlemmarna och varvet Forbinabåtar AB.

Vi träffas på sjön och under olika mässor för ett trevligt umgänge och utbyter erfarenheter kring våra välplanerade båtar.

Forbinaklubben bildades 1999 och är en rikstäckande och växande förening med idag ca 135 medlemmar. Vi som är medlemmar har olika båtar, allt från Forbina 650 till den nya Forbina 42.

Information om klubben och olika aktiviteter får du i huvudsak via vår hemsida www.forbinaklubben.se. Där kan du uppdatera dina medlemsuppgifter samt se vilka som är medlemmar i klubben. Bra om du vill ta kontakt med någon medlem.

Ett Forbinaår kan se ut så här:

• Årsmöte med en intressant föreläsare. Kombineras med en trevlig middag eller aktivitet.
  • Aktiviteter i samband med vårens båtmässor i Göteborg och Stockholm. Vi bjuder på entréavgiften.
  • Eskader
  • Varvsträff
  • Kräftskiva

Varför bli medlem?

• Vårt nätverk underlättar ditt ägande av din Forbinabåt.
  • Träffa människor med stort båtintresse.
  • Få tips om resmål med båten – Ostkusten, Mälaren, Vättern, Västkusten.
  • Rabatt på försäkring och tillbehör.
  • Ha trevligt på sjön – Vårträffar, eskadrar, kräftskivor m.m.
  • Årsavgiften är 300 kr. Första året kostar 100 kr i inträdesavgift. Vi postar keps och vimpel. Medlemskortet får du i mailen.

Styrelsen 2017

KAJ HATTENHAUER
KAJ HATTENHAUERORDFÖRANDE
Trots att jag som barn haft många somrar på segelbåt så köpte jag min första motorbåt då jag var 16 år. Älskar att vara på sjön. 2003 ersattes Maximen med en Forbina 9000 och sedan dess har vi fastnat för båtar med flybridge. 2015 slog vi till på drömbåten, en Forbina 40. Vi vårdar henne, uppdaterar henne och njuter av varje sekund vi får förmånen att vara ute i Stockholms skärgård. Kan inte tänkta mig en sommar utan båt. Hur skulle det gå? Har förarbevis, skepparexamen och fartygsbefäl kl. 8.
Jag visar gärna skärgården för den som vill njuta lite extra. Titta in på på min hemsida http://www.hyrbat.nu.
Jag är klubbens IT-ansvarige och har skapat och underhåller denna webbplats samt vår Facebook-grupp.
HEMSIDA
JARL ÅKERLUND
JARL ÅKERLUNDKASSÖR
Redan under min uppväxt i Västerbottens inland grundlades mitt stora intresse för att vara ute på sjön. Under tidiga år var det allehanda mindre flytetyg som behövdes för fiske i Norrland och Nordnorge. Helt båtlös har jag aldrig varit och när även övriga familjen allt mer började gilla båtlivet föll det sig efter ett tag att vi behövde en riktigt bra flybridgebåt. För vår del innebar det en Forbina 36 Fly, Kelly II, som ligger några 100 meter hemifrån i Sundbyberg. Sommaren 2015 uppgraderade vi vårt båtägande till en Forbina 40. Ni kan stöta på oss från tidig vår till sen höst såväl i Mälaren som långt ute i Östersjön. När ni gör det, tuta!
MIKAEL GLATZ
MIKAEL GLATZSEKRETERARE
Uppväxt vid vatten och mina föräldrar lärde mig både simma och hantera båt redan i låg ålder. Närheten till Göta Segelsällskaps klubbholme i Mälaren medförde både seglarskolor och kappseglingar. Sedan kom ungdomsåren med moped och seglingen halkade ner på andra plats. då mina föräldrar hade segelbåt blev det sporadisk segling och jag tycker väl det gick väl sakta att ta sig någonstans och en motorbåt, en Ockelbo DC 21 införskaffades. Bilintresset tog dock överhand och DC 21:an såldes till förmån för något med fyra hjul istället. Sedan var jag utan båt tills 2011 då jag och Marie, efter en dagstur med en kompis båt, tyckte att det vore rätt läge för båtköp. På hösten inhandlades en Bavaria 29 Sport och vi såg mycket fram emot sommaren 2012 som dessvärre inte var i världsklass vädermässigt. I takt med skurarna åkte kapellet upp och ner och vi tittade avundsjukt på båtar i modell HT där de lugnt satt kvar under taket i skydd mot regnet. Under vintern 2012 dök det upp en annons på en Forbina 35 CC, tycke uppstod och vi fick till en affär. Våren 2015 blev vi lyckliga ägare till en Forbina 40.
JUNE MOHNS
JUNE MOHNSLEDAMOT
Min kontakt med sjölivet började i Nynäshamn som liten tjej, där det största nöjet var att som vi kallade det ”jympa” på isflaken under vintern, precis invid Gotlandsfärjans avgång och tillägg. Livsfarligt, men vem tänkte på det då, det var ju så spännande.
Vi hade själva ingen båt i familjen, men vår granne hade en fin väl lackerad träbåt som jag fick åka med ut till Bedarön och vilket äventyr det var. Tyckte det var hur långt som helst. Sedan dröjde det med båtlivet tills min sambo Michael och jag köpte vår första båt 1999, Viking 28 och många tyckte att den var väl väldigt stor, för några som aldrig hade kört båt tidigare.
Men vi utbildade oss och jag tog Skepparexamen och Michael klass 8 så vi klarade oss väldigt väl.
Numera sedan 2010 är vi stolta ägare till Forbina 40 Fly och vi bara älskar båten, vi sjösätter i början av april och tar upp i slutet av oktober, ute hela semestern och alla helger där vädret tillåter.
MIKAEL KRAFT
MIKAEL KRAFTKLUBBMÄSTARE
MARTIN SVENSSON
MARTIN SVENSSONLEDAMOT
Trivs bra med min Forbina 9000 som jag ständigt uppdaterar.