Fredagen den 10 juni samlas ett glatt gäng i Waxholms gästhamn. Hamnkapten Maria har bokat plats åt oss på bryggan så att vi får ligga samlade.  Två par kommer utan båt så vi blir elva sällskap totalt. Härligt engagemang! Vi lär känna varandra och välkomnar nyanlända under eftermiddagen. Får en trevlig guidning av kastellet. Efter det samlas vi på Magasinet och får information av Gulf-ägaren Peter. Lär oss om bränsle och får extrarabatt denna helg, 50 öre/liter. Flott! På kvällen äter vi en god middag på Winbergs på kajen med sköna samtal och många skratt. Vi trotsar regnskurar och har en riktigt god stämning!

Lördag förmiddag har vi skepparmöte på bryggan och åker sedan kortege via Stegesund ut mot Ekskär. Annika och Kaj filmar och fotar när nio vackra Forbinabåtar glider på rad. Mäktigt! Vi får ligga i grupp på bryggan även på Ekskär och det är en rätt häftig känsla när alla proffsigt lägger till. Kommentarer från folk på bryggan var att det såg läckert ut och att de knappt trodde sina ögon då en efter en, till synes likadana båtar, gled fram till bryggan. Vi får tacksamt nog bättre väder och fyller eftermiddagen med god lunch på bryggan, tipspromenad samt bastubad. På kvällen grillar vi och har en toppenmiddag i klubbstugan följt av musik, dans, prisutdelning samt ännu fler sköna samtal till sent.

Söndag förmiddag samlas vi för utspel i vårt ”poker run”. Fler priser och applåder. Vi inspekterar varandras båtar och delar tips och får inspiration. 2 st. 10000, 1 st. 11000, 1 st. 36:a, 4 st. 40:or samt en 42:a. Jätteroligt! Vi säger hej och hoppas på att få tillfälle att ses igen snart. Kanske i en vik i skärgården, kanske på kräftskivan i augusti. Några åker via Grinda och äter lunch, andra drar sig hemåt.

Tack för en fantastisk helg och för att alla bjöd till och skapade en härlig stämning! Hoppas videon och bilderna skapar lust att vara med på nästa års eskader.

Annika och Kaj