Lördagen den 6:e juli samlades ett tiotal Forbinor upp i Sandhamn med ett mål att nå Västervik kommande helg. Solen sken om än lite blåsigt och kallt men vad gör väl det när man är ute med en Forbina. Första anhalt var Nynäshamn därefter Trosa.

Efter Trosa vände vädret och det blev betydligt varmare när vi kom till Arkösund.  Ytterligare båtar anslöt och några andra avvek innan vi nådde Gryts Varv ett litet mysigt ställe långt ifrån allt. Efter Grytsvarv anlade vi Loftahammar innan vi en vecka efter start nådde vårt mål Västervik. Där mötte även ett par husbilar upp med klubbmedlemmar.

I Västervik sken solen.  Vi åt silllunch framför våra båtar på bryggan med många beundrare från den pågående visfestivalen. Traditionsenligt därefter blev det lite aktiviteter iform av en båtvis femkamp, kan av hänsyn till deltagare inte nämna några resultat, men spika finns det en del som behöver träna på.

En rakt igenom fantastisk eskader med många nya bekantskaper, trevliga gemensamma middagar på olika restauranger längs vägen. Massor av idéer på lösningar på sin båt, tips på platser att besöka. Precis som det ska vara i en klubb där vi alla har ett gemensamt intresse båt/Forbina.

Micke Glatz filmade ankomsten till Västervik:

 

Kia filmade femkampen: