Forbinaklubben och kräftskiva på på Rastaholms gästhamn är på väg att bli en tradition.

I år hade hamnkapten, Peter, tagit det stora initiativet och bjudit in alla till en ordentlig fest med levande musik och disko fram på natten.

Vi som kom med Forbinor fick ligga bredvid varandra, trots att bryggan var överfull. Att snacka lite båt mellan båtarna är alltid trevligt, så en stor eloge till hamnkapten.

kraftskiva2015-3
 Totalt mötte sex Forbinor upp några bara med en kortare resa till Rastaholm andra med ganska många distans för att komma på plats. Några hade anlänt redan på torsdagen, andra på fredagen och ett par stycken bara några timmar innan kräftätandet tog vid. Vi satte oss lite vid sidan om det stora kalaset med utsikt över en härlig solnedgång, sjöng, pratade och sörplade om vartannat. Den ljumma augustinatten gav oss möjlighet att utan problem sitta ute hela kvällen vilket inte varit fallet alla andra kvällar sommaren 2015, helt enkelt en sådan kväll man kommer ihåg. Efter kaffet tog några tillvara att gå och lägga sig andra bara njuta av en underbar kväll på båten och några tog en promenad bort till den stora festen och passade på att lyssna på musiken och dansa sig lite trött innan det var dags för kojen.

kraftskiva2015-1 Efter frukost och lite mera båtsnack så gav sig de långväga vännerna sig iväg vi som blev kvar valde att beslöt att äta en gemensam lunch ute på restaurangens uteveranda. Bra service och god variationsrik menu, härligt väder och trevligt sällskap vad kan man mera kräva. Därefter var det tyvärr bara att bita i det sura äpplet och dra sig hemåt för egen del inte så långt i ett underbart väder.

Rastaholm vi kommer tillbaka! Jag vet att hamnkapten även nästa år planerar en liknande fest så det är bara för oss att hänga på. Formell inbjudan från klubben kommer under sommaren 2016 men planera redan nu för kräftskiva på Rastaholm.